Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Parlamentul European a cerut respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova

9 iul. 2021,, 10:45   Politică
4519 2

Parlamentul European a aprobat o rezoluție privind cooperarea dintre UE și NATO, iar documentul menționează, printre altele, importanța respectării frontierelor internaționale și a integrității teritoriale a Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

În special, deputații europeni în rezoluția lor invită atît statele membre, cît și țările aliate din cadrul NATO să sprijine prin toate mijloacele întărirea cooperării militare și în domeniul securității cu țările candidate și potențial candidate la aderarea la UE și cu partenerii din vecinătatea estică și sudică

"Fără aceasta, nu se poate asigura securitatea și stabilitatea în regiune. UE poate juca un rol important în sprijinirea politicii ușilor deschise a NATO, menținînd sinergii politice și operaționale strânse cu țările candidate, și anume cu Bosnia și Herțegovina, Ucraina și Georgia. Subliniem importanța contribuțiilor excepționale ale diferitelor țări partenere ale NATO la securitatea euro-atlantică", se arată în rezoluție.

În aceeași rezoluție, deputații europeni și-au reafirmat sprijinul pentru extinderea UE și NATO. În același timp, deputații europeni au confirmat importanța respectării granițelor internaționale și a integrității teritoriale a vecinilor Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?