Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Parlamentul de la Viena susține parcursul european al RM

22 iun. 16:35   Politică
2888

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Austria - Ucraina, Moldova, Belarus, condus de deputatul Helmut Brandstätter, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Discuția a vizat situația de securitate și umanitară din regiune, precum și eforturile de euro-integrare ale Republicii Moldova, în contextul cererii de aderare la UE și al opiniei favorabile a Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat pentru Republica Moldova. Potrivit deputaților austrieci, Parlamentul și Guvernul de la Viena susțin parcursul european al Moldovei și sînt încrezători într-o decizie pozitivă în acest sens a statelor membre ale UE, în cadrul Consiliului European din 23-24 iunie.

Șefa statului a mulțumit Austriei atît pentru sprijinul pentru dezvoltare, acordat RM de-a lungul anilor, cît și pentru susținerea pe durata pandemiei de Covid sau, mai recent, pentru a ajuta refugiații din Ucraina.

Membrii delegației au apreciat felul în care Moldova a gestionat fluxul de refugiați, dînd dovadă de solidaritate în spirit european. Ei au reiterat disponibilitatea Austriei de a sprijini Republica Moldova pe calea transformării, în special pentru combaterea corupției și reformarea justiției, dar și pentru continuarea cooperării economice și în domeniul dezvoltării regionale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав