X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1083

Parlamentul dă start săptămînii deschiderii parlamentare

16 sep. 18:15   Politică
1303 0

Legislativul a anunțat că de lunea viitoare dă startul săptămînii deschiderii parlamentare. Astfel, pe parcursul unei săptămîni, cetățenii sunt așteptați la Parlament pentru un program variat de activități.

În zilele de luni, marți și miercuri se vor desfășura vizitele de informare și tururile ghidate la Parlament. Deputații vor discuta cu vizitatorii și le vor prezenta birourile lor de lucru. Sunt așteptați copii, tineri și adulți din diferite zone ale Republicii Moldova, precum și refugiați din Ucraina. Accesul în clădirea instituției se va face în baza actelor de identitate, iar vizitele pot fi programate accesînd site-ul vizite.parlament.md.

Tot în zilele de luni, marți și miercuri, în scuarul Parlamentului vor fi expuse mașinile de epocă, folosite în trecut pentru transportarea oficialilor de rang înalt. Vizitatorii vor putea admira și o expoziție de fotografii realizate de tineri, cu genericul „Parteneriat și solidaritate între generații”.

De asemenea, în perioada 19-21 septembrie, în scuarul Parlamentului, va avea loc o proiecție de filme realizate de studioul „Telefilm-Chișinău”. Proiecțiile vor avea loc în fiecare seară, începînd cu ora 19.00.

Miercuri, 21 septembrie, va avea loc atelierul de pictură „Culorile păcii”, prilejuit de Ziua Mondială a Păcii, cu participarea artistei plastice Valeria Barbas. Copiii din Republica Moldova și din Ucraina vor fi invitați să redea în culori, pe pînză și pe asfalt, cum arată pacea.


Săptămîna deschiderii parlamentare se desfășoară anual, în luna septembrie, în contextul Zilei Internaționale a Democrației, instituită de către Organizația Națiunilor Unite la 15 septembrie 2007.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав