X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Parlamentul consolidează cooperarea cu Adunarea Populară a Găgăuziei

27 ian. 2023,, 17:00   Politică
2849 1

Reprezentanții Secretariatului Parlamentului au efectuat, în perioada 26-27 ianuarie, o vizită de lucru la Adunarea Populară și la Comitetul Executiv al Găgăuziei.

Scopul vizitei este consolidarea cooperării între secretariatele Parlamentului și Adunării Populare a Găgăuziei și schimbul de experiență în analiza procedurilor și practicilor de elaborare a proiectelor de lege în vederea îmbunătățirii procesului legislativ.

Pe parcursul vizitei au avut loc ședințe de lucru cu deputați și angajați ai secretariatului Adunării Populare a Găgăuziei, cu reprezentanți ai Departamentului justiție al UTA Găgăuzia și ai Departamentului juridic al Comitetului Executiv a Găgăuziei.

Reprezentanții Direcției generale juridice a Secretariatului Parlamentului au avut o întrevedere cu conducerea Adunării Populare a Găgăuziei. În cadrul întîlnirii au fost discutate activitatea Adunării Populare, procedurile de elaborare a legilor locale și aprobarea legilor naționale, cooperarea dintre organul legislativ și cel executiv al autonomiei și altele. Totodată, au fost analizate mecanismele de îmbunătățire a cooperării dintre Parlament și Adunarea Populară.

26-27.01.2023 - Vizita de lucru a reprezentanților Secretariatului Parlamentului la Adunarea Populară și la Comitetul Executiv al Găgăuziei


„Pe parcursul acestei perioade am lucrat strîns cu colegii din Adunarea Populară și din Comitetul Executiv, împărtășind experiența noastră și totodată învățînd despre practicile locale. Ne dorim ca acest schimb de experiență să contribuie la îmbunătățirea calității procesului legislativ atît la nivel local, cît și național”, a spus șeful Direcției generale juridice a Secretariatului Parlamentului, Ion Creangă.

„sîntem interesați de buna funcționare a Adunării Populare și înțelegem că activitățile sale depind în mod direct de secretariat, inclusiv pentru identificarea modalităților legale de rezolvare a sarcinilor care îi revin, astfel încît toate deciziile luate de organul legislativ să respecte cele mai înalte cerințe și, mai ales, Constituția țării”, a declarat vicepreședintele Adunării Populare, Gheorghe Leiciu.

La sfîrșitul vizitei au fost elaborate concluzii și stabiliți pașii următori pentru intensificarea cooperării dintre secretariate și pentru susținerea activității Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia.

Vizita de studiu este organizată de CMI – Fundația pentru Pace Martti Ahtisaari în cadrul proiectului „Dialog privind Găgăuzia”, finanțat de Suedia.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?