Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Parlamentul a ratificat Acordul cu România privind asistența de 100 de milioane de euro

10 mar. 2022,, 10:59   Politică
2349 0

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar în valoare de 100 de milioane de euro a fost ratificat de Parlament.

Proiectul de ratificare a fost votat în două lecturi de către 63 de deputați. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu a susținut proiectul.

Ajutorul financiar este nerambursabil și va fi utilizat pentru implementarea proiectelor care să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. În special, sunt vizate domeniile: energetic, transport, mediu, infrastructură, micul business, independența mass-media, reforma administrației publice, sănătate, cultură, turism. Preponderent, fondurile vor fi canalizate în regiuni – în sate, astfel ca banii să aducă beneficii directe fiecărui cetățean.

Mijloacele vor fi oferite pe parcursul a unei perioade de șapte ani. Totodată, în vederea asigurării absorbției complete de către Republica Moldova a fondurilor puse la dispoziție de către Guvernul României, implementarea acestuia poate fi prelungită pentru o perioadă de până la trei ani.

Acordul implică și contribuția financiară asigurată de Republica Moldova, care nu poate fi mai mică de 5% din cheltuielile eligibile pentru fiecare proiect în parte.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?