Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Parlamentul a instituit mecanismul de examinare a investițiilor în domenii strategice

11 noi. 2021,, 17:45   Politică
1315 0

Parlamentul a aprobat, în lectură finală, PROIECTUL de lege privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului. Scopul acestuia este protecția și creșterea transparenței investițiilor realizate în domeniile de importanță pentru securitatea statului.

Proiectul stabilește domeniile de importanță pentru securitatea statului, condițiile de efectuare a activităților investiționale în domeniile de importanță pentru securitatea statului, atribuțiile și mecanismele de supraveghere de către stat a acestora, transmite Noi.md.

Documentul stabilește tipuri de activitate investițională sau tranzacție în domeniile de importanță pentru securitatea statului, restricții în realizarea lor.

De asemenea, sînt stipulate competențele Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță pentru securitatea statului – organ colegial, constituit în scopul examinării proiectelor investiționale în domeniile de importanță pentru securitatea statului, promovării, monitorizării și evaluării acestora.

Legea se va aplica raporturilor juridice aferente efectuării activităților investiționale de către persoanele fizice și juridice


Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, proiectul are o importanță foarte mare pentru economia și securitatea țării noastre.

”Ne dorim instituirea unui mecanism de examinare a investițiilor în domenii strategice, pentru a proteja infrastructura și economia de bani murdari și de riscuri de securitate”, a punctat deputatul.

Printre riscuri de securitate autorii invocă practici neloiale de concurentă, condiționarea proiectelor de infrastructură, monopolizarea sectoarelor de interes național precum cel energetic, etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?