X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Parlamentul a abrogat hotărîrea ce vizează pretinsa imixtiune a Fundației „Otwarty Dialog” în treburile interne ale țării

2 feb. 2023,, 18:00   Politică
2263 0

Hotărîrea privind raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind imixtiunea Fundației „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) și a fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska în treburile interne ale Republicii Moldova și privind finanțarea unor partide politice a fost abrogată. Pentru asta au votat 59 de deputați.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului Mihail Popșoi, acea Hotărîre a fost un instrument de hărțuire a partidelor politice de opoziție, conținînd substrat politic pronunțat, iar abrogarea documentului este necesară pentru excluderea pe viitor a persecuțiilor politice de pe poziția de putere politică și asigurarea exercitării drepturilor civile și de libertate politică.

Hotărîrea, adoptată în anul 2018, constata o pretinsă implicare activă a asociațiilor obștești străine sau autohtone cu finanțare străină în finanțarea directă și indirectă a activităților partidelor politice.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?