Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentarii britanici susțin reformele de la Chișinău

19 iun. 2018,, 14:21   Politică
1961 0

Parlamentarii britanici susțin efortul de a continua calea reformelor asumate de autoritățile de la Chișinău, și reiterează faptul că sînt dispuși de a acorda tot sprijinul necesar în acest proces, relatează Noi.md.

O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul conservator, președintele grupului parlamentar de prietenie cu Moldova, John Whittingdale, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în perioada 17 – 20 iunie, curent.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit problematica diferendului transnistrean și măsurile întreprinse de autoritățile naționale în procesul de reglementare pașnică a acestuia. Membrii grupului APPGM au reiterat suportul necondiționat pentru Republica Moldova în acest proces, respectînd principiul suveranității și integrității teritoriale a țării.

Șeful diplomației moldovenești a propus deputaților britanic crearea unei platforme parlamentare comune pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale între Republica Moldova și Regatul Unit, care va avea drept scop promovarea colaborării dintre două state reieșind din perspectiva intrării în vigoare a Brexit-ului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?