X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ostalep: Trei candidați la primăria Chișinăului au șanse mari de succes

18 apr. 2018,, 10:00   Politică
8756 5

Trei candidați la postul de primar general al municipiului Chișinău au șanse mai mult sau mai puțin mari de a ieși în a doua rundă a alegerilor anticipate ale primarului capitalei.

În același timp, înainte de alegerile parlamentare, efectul acestor alegeri va fi mare atît pentru cei care vor cîștiga, cît și pentru cei care vor pierde.

Această opinie a fost exprimată de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, care a vorbit în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros c Iuliei Fiodorovoi“ („Chestiunea principală cu Iulia Fiodorov”) de pe NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit lui, cei trei candidați care au cele mai mari șanse de a accede în al doilea tur al alegerilor anticipate ale primarului capitalei sînt: Ion Ceban, Silvia Radu și Andrei Năstase. „Acești trei oameni au șanse bune să iasă în a doua rundă de alegeri. De la ei măcar auzi ceva, în ochii lor este ceva. Și totuși, pe baza experienței anterioare, cred că oricine va fi ales primar, nu vrea să repete nebunia care a fost, în primul rînd, și în al doilea rînd, soarta fostului primar. Prin urmare, este foarte plăcut că s-a creat un astfel de precedent”, a subliniat Valeriu Ostalep.

El a spus că privește realist la faptul că persoana care se află temporar în funcția de primar ar putea în ultima lună sau două să schimbe totul acolo. „Dar sînt foarte îngrijorat de continuarea proiectelor ilegale de construcție care nu se opresc și se duc cu o viteză de neînțeles. Mă nedumirește faptul că persoana care a semnat aceste autorizații tot timpul – Nistor Grozavu – continuă, se pare, să semneze aceleași decizii. Sînt șocat, pentru că în toată viața mea nu am văzut atît de mulți copaci tăiați în oraș. Parcă se efectuează o operațiune specială de distrugere a copacilor. Un adevărat fanatism. Și acest lucru nu poate fi trecut cu vederea, este inexplicabil”, a subliniat analistul și expertul politic.

El a menționat că viitoarele alegeri, de asemenea, vor arăta cît de mulți unioniști sînt în Chișinău, întrucît la alegeri vor participa și unioniști (Constantin Codreanu – Partidul Unității Naționale, Valeriu Munteanu – Partidul Liberal). Ostalep consideră că aceștia împreună vor cîștiga nu mai mult de 2% din voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?