Ostalep: SUA vor începe să bombardeze Iranul, dar Moldova poate cîștiga din evenimentele ce vor urma

Ostalep: SUA vor începe să bombardeze Iranul, dar Moldova poate cîștiga din evenimentele ce vor urma

Statele Unite ale Americii vor începe să bombardeze Iranul, ceea ce va conduce la apariția a milioane de noi refugiați, la dezghețarea conflictelor din Caucaz, creșterea prețurilor la petrol, totuşi, în cele din urmă Rusia, China și SUA vor trebui să ajungă la o înţelegere asupra noilor reguli ale ordinii mondiale. Toate aceste evenimente ar putea avea efecte pozitive pentru Moldova.


Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct de externe Valeriu Ostalep, transmite Noi.md.


„Oricît de trist ar părea, dar cel mai probabil, Iranul va deveni o ţintă de atac. Din nou, milioane de refugiați. De data aceasta s-ar putea dezgheța Caucazul, în special Azerbaidjanul. Prețurile la petrol vor crește, UE și China vor fi în minus. Rusia, China și Statele Unite vor trebui să negocieze noi reguli privind ordinea mondială. Rusofobilor şi naziştilor, locul vostru e la gunoi. P.S. Cel mai curios lucru este faptul că toate aceste evenimente vor avea efecte bune pentru Moldova”, a scris el în pagina sa de pe o reţea de socializare.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load