Ostalep: Rusia cîștigă în jocul cu sancțiunile

Ostalep: Rusia cîștigă în jocul cu sancțiunile

Rusia cîștigă în jocul cu sancțiunile. Pe fondul sancțiunilor, contra-sancțiunilor și al înlocuirii importurilor, ea a făcut progrese semnificative în domeniul agriculturii și a ocupat poziția de lider în lume la exportul de grîu.

Acest fapt a fost menționat de Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fost ministru de Externe al Moldovei, transmite Noi.md.

"Rusia cîștigă în jocul cu sancțiunile. De multe ori se întîmplă astfel - nu s-a întîmplat niciodată așa, dar s-a primit că întotdeauna (Cernomîrdin). Sancțiunile au avut consecințe neprevăzute în domeniul agriculturii: au pus fermierii ruși în cea mai bună poziție pe care au avut-o vreodată. Împreună cu contra-sancțiunile și înlocuirea importurilor, toate acestea au dus la faptul că Rusia a ocupat poziția de lider în lume la exportul de grîu. Și acum, în timp ce SUA pierd teren pe piața agricolă din cauza tarifelor și a războaielor comerciale a epocii Trump, Rusia o acaparează în mod activ și agresiv", a scris Valeriu Ostalep pe o rețea socială.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load