X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ostalep: Relațiile cu Rusia sînt la cel mai scăzut nivel

2 feb. 2018,, 16:20   Politică
6871 32

Moldova se află la cel mai scăzut nivel al relațiilor cu Rusia. Din punct de vedere economic, nu poate fi mai rău. Rămîne doar să se introducă regimul de vize și să aderăm la NATO.

Astfel directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova Valeriu Ostalep a răspuns la întrebarea cum, în opinia sa, vor afecta Moldova acțiunile provocatoare și declarațiile ulterioare ale autorităților la adresa Rusiei.

El și-a exprimat opinia la emisiunea „Problema principală cu Iulia Fiodorov” («Главный вопрос c Юлией Федоровой»), de la postul de televiziune NTV Moldova.

„Sîntem la cel mai scăzut nivel al relațiilor cu Rusia. Din punct de vedere economic, nu poate fi mai rău. Aștept sugestii privind introducerea unui regim de vize cu Rusia. Haide! Ce altceva? Să aderăm la NATO? Aderăm! La paștele cailor”, a glumit Valeriu Ostalep. El a menționat că Biroul de legătură al NATO deschis în țara noastră nu ne oferă nimic, cu excepția, poate, a perfectării listelor de persoane nedorite, care trebuie să le urmărească serviciile secrete ale țării.

Fost viceministru de externe a menționat că pe astfel de fundal al relațiilor moldo-ruse el nu vede cum ar putea fi soluționat conflictul transnistrean, și în această situație, se va agrava criza și problemele de pe malul drept al Nistrului.


„Vom putea reveni la chestiunea privind unirea țării după alegerile parlamentare, în funcție de rezultatele obținute”, a spus Valeriu Ostalep. El a dat de înțeles că acum SUA și Rusia discută aspectele legate de Ucraina și regiunea în ansamblu, și problemele existente pot fi rezolvate la pachet.

„Aici intră și soluționarea problemei transnistrene. Există cîteva variante ale evoluției evenimentelor. În opinia mea, deocamdată, se derulează scenariul cel mai optimist și el îmi place foarte mult, din ceea ce pot observa. Există o viziune comună care, într-o oarecare măsură, este în beneficiul Ucrainei și este foarte bine. Sper că nimeni nu își va pune din nou coada, așa cum s-a întîmplat de mai multe ori”, a declarat fostul viceministru de externe.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?