X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ostalep: „Moldova este pe lista neagră”

25 sep. 2022,, 09:15   Politică
6153 0

Moldova este inclusă de o serie de țări europene, printre care Germania, Cehia și alte cîteva, pe lista neagră a statelor, cu interzicerea exportului în țara noastră a bunurilor de securitate și cu dublă utilizare.

Declarația aparține directorului Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Probleme de Securitate, expertului în domeniul securității, fostului viceministru de externe Valeriu Ostalep.

Totodată, el a pus sub semnul întrebării declarațiile despre sprijinul fără precedent al Republicii Moldova din partea partenerilor externi, relatează Noi.md cu referire la lisa.md.

„În ceea ce privește sprijinul fără precedent... doamna ministru de interne Ana Revenko deschide un fel de centru de securitate, iar forumurile au avut deja loc de două ori. Dar Republica Moldova, și acest guvern, mai exact, inclusiv doamna Revenko, sînt incluse de statele europene, printre care Germania, Cehia și alte cîteva, pe lista neagră a statelor, cu interdicția de a exporta mărfuri legate de securitate și cu dublă utilizare din cauza incompetenței și criminalității”, a spus Ostalep.

„De ce ar trebui să vorbesc despre asta și să vedem care va fi reacția. Afacerile și fluturarea steagurilor sînt bune, dar este puțin probabil ca autoritățile să poată vorbi despre succese tangibile”, a menționat expertul în securitate.

18
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?