Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ostalep: Ministrul român de externe a judecat corect

12 mar. 2018,, 14:20   Politică
7337 7

Analiștii și experții politici din Moldova au comentat declarația ministrului român de externe, Teodor Meleșcanu, precum că declarațiile de unire cu România adoptate în unele sate ale Moldovei nu au forță juridică.

„Ministrul român al Afacerilor Externe a subliniat cu insistență că toate aceste declarații nu au semnificație juridică. Știm deja asta. Tovarășul și-a dat seama că într-o zi va primi 100% de astfel de declarații, iar jumătate de țară se va uni cu Transilvania – pămînt unguresc, iar restul trebuie anexat la Tiraspol, conform acestei logici. Prin urmare, ministrul nu numai că a judecat corect, dar și a vorbit foarte clar. Mîna Moscovei, fără îndoială”, a declarat Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fost viceministru de externe al Republicii Moldova.

După cum s-a comunicat anterior, ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat, la Ploiești, la conferința partidului politic „Alianța Liberalilor și Democraților” (ALDE), că declarațiile de unire cu România adoptate în unele sate ale Republicii Moldova nu au valoare juridică și nu vor afecta relațiile cu Republica Moldova.


„Din punctul meu de vedere, declarațiile de unire adoptate de conducerea multor comune sînt de fapt doar o expresie a dorinței de a fi mai aproape de România. Acestea nu au valoare juridică și nu vor afecta în niciun fel relațiile noastre cu Republica Moldova”, a spus Teodor Meleșcanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?