X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ostalep: În fiecare zi sînt amenințat de unioniști (VIDEO)

21 mar. 2018,, 14:41   Politică
6688 16

Răspîndirea și implantarea ideilor de unionism în Moldova capătă proporții alarmante. Astfel, ne putem pomeni cu o situație similară celei din Ucraina.

Astfel de avertismente au fost lansate de către comentatorul politic, expertul în domeniul securității Valeriu Ostalep, în cadrul emisiunii „Principalul” («Главное») de pe postul de televiziune TVC21.

„Unionismul reprezintă un huliganism ideologic și pretenții teritoriale. Nimeni nu poate explica clar ce este unionismul, nici chiar adepții lui. Dacă ei vor trece la termenii despre care eu vorbesc, atunci e vorba despre pretenții teritoriale. În aceste declarații ei scriu «pînă la Nistru», în manualele școlare scrie «pînă la Nistru». Treptat au numit toate străzile în felul lor, încetul cu încetul, dar studiem nu se știe ce istorie, istoria românilor, nu a României, limba, ideologia... Ei ne creează un disconfort psihologic. Este anormal că în fiecare zi ne batem cu coarnele”, a menționat expertul.

În opinia lui, situația cu unionismul amenință să scape de sub control, la fel ca în Ucraina vecină, unde sentimentele naționaliste sînt exagerate.

„Este o luptă ideologică și ea trece în aceea faza, în care, dacă nu vom lua atitudine, ne putem pomeni într-o situație similară celei din Ucraina... Riscul se menține, acești băieți ne provoacă în fiecare zi. Pot să vă arăt că în fiecare zi primesc amenințări cu moartea din partea unioniștilor bolnavi psihic. Acești oameni există, zeci de oameni. Cum să ignor acest lucru?”, a menționat Valeriu Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?