X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ostalep: E nevoie de personalități serioase care să unească oameni cu idei diferite

28 feb. 2018,, 09:30   Politică
4598 12

Moldova are nevoie de personalități serioase care să unească oameni cu idei diferite, pentru dezvoltarea conceptului de dezvoltare a țării.

Această opinie a exprimat-o directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, vorbind la emisiunea „Megafon cu Iurie Roșca”, difuzată de postul NTV Moldova, despre ce trebuie să facă cei preocupați de perspectivele de dezvoltare a Republicii Moldova”, informează Noi.md.

Analistul politic a subliniat că, în primul rînd, trebuie efectuate calcule importante pentru a afla cît costă revizuirea sistemului educațional în interesul statului moldovenesc și cîte resurse financiare și umane sînt necesare în acest scop.

Potrivit lui, în al doilea rînd, este nevoie de o analiză clară a resurselor umane pe care țara le va avea în următorii 5-10 ani. „Aceasta este o statistică separată și complexă, dar fără ea nu se poate face nimic. Este necesar să se ia în considerare numărul de cetățeni care planifică și ar putea părăsi țara”, a spus Valeriu Ostalep.

El a subliniat că statistica în ansamblu este una dintre principalele științe căreia trebuie să-i dăm o mare importanță. „Cum să faci analiză necunoscînd numerele? Noi nu știm nimic – cifrele, dinamica lor. Trebuie să știm cîți oameni se află în străinătate, cîți – aici, care este starea reală a lucrurilor în economie, toate aceste elemente”, a spus analistul.


În al treilea rînd, consideră el, este nevoie de personalități serioase care ar încerca să unească oamenii cu idei diferite, care ar crea un concept de dezvoltare, și nu modul de distrugere reciprocă. „E ca și la criminali: mori tu astăzi, iar eu – mîine. Acesta este un principiu complet greșit. Trebuie să învățăm cum să ieșim împreună din această situație, să dezvoltăm țara, trebuie să trecem de la divergență la convergență”, a subliniat Valeriu Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?