Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ostalep, despre rezultatele alegerilor

4 iun. 2018,, 11:20   Politică
7154 6

„Noul primar are exact un an pentru a arăta că nu este Chirtoacă”, a declarat analistul politic Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, în urma publicării rezultatelor alegerilor, notează Noi.md.

Iată principalele concluzii trase de Ostalep după victoria lui Năstase:

- Acum Năstase nu va putea candida la funcția de deputat, la toamnă, deoarece asta va însemna pentru el o catastrofă atît în calitate de primar, cît și de politician (de ce totuși ai promis toate astea?)

- Acum va fi nevoit să distrugă toate schemele de la Primărie, adică a celor care l-au susținut. Vreau să văd asta cu ochii mei.

- Documentul cu privire la transparență pe care el l-a semnat este doar un vis.


- Noul primar are exact un an pentru a arăta că nu este Chirtoacă și sînt curios să aflu pe cine se va bizui. Pe socialiști? Pe democrați? Nu? Atunci pe acei care au ruinat orașul, a menționat Valeriu Ostalep.

În opinia analistului, rezultatele alegerilor de ieri confirmă încă o dată cît de fragmentat de electoratul din Chișinău.

„M-a surprins acest lucru, dar nu m-a indispus (într-un anumit sens, cu atît mai mult că oricum nu va putea fi oprit). Ion Ceban, meritați și veți fi primar. Sînt convins că cei care l-au susținut pe Năstase așteaptă rezultate de la el. Noi la fel. Dar, totodată, am înțeles, în definitiv, că Chișinăul este compus din două lumi diferite. Ce e de făcut cu ele, deocamdată, nu se știe”, a comentat Ostalep pe o rețea de socializare.

Menționăm că Andrei Năstase a acumulat 52,57% (129,432 voturi), iar Ion Ceban - 47,43% (116,788 voturi).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?