X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ostalep: „Cum și cînd vor fi ajutate companiile moldovenești?”

8 noi. 2022,, 03:32   Politică
2526 0

Companiile moldovenești nu sînt susținute de actuala guvernare, iar toate discuțiile la acest subiect poartă mai curînd un caracter abstract, consideră Valeriu Ostalep, fostul viceministru al Afacerilor Externe, expert în politici de securitate.

Ostalep se arată nedumerit că în timp ce au loc discuții despre susținerea companiilor ucrainene, nu este clar cînd și cum vor fi ajutați producătorii autohtoni, dat fiind criza economică cu care ne confruntăm.

„Cum susținem companiile și producătorii moldoveni? Numai concret! Ei tot spun, știți parcă se află pe altă planetă - că trebuie, că va urma, cîndva... Așa o abstracție, de parcă e altcineva la guvernare, întorcîndu-mă la aceea ce am spus anterior, că noi nu sîntem independenți, că la guvernare în realitate se află cu totul alte persoane și nu ei nu sînt din R.Moldova.

Dar noi nu putem să tolerăm la nesfîrșit lipsa aceasta de responsabilitate și măcar să întrebăm: „cu ce concret voi ajutați?”. Nu trebuie să dați bani că nu aveți de unde, dar prin idei.

Noi avem nevoie în această situație de dialog, ca niciodată. Discutați cu experții, ce se poate face pentru companiile mici și mijlocii. Asta la ei e tabu, nimeni nimic nu spune”, a declarat Valeriu Ostalep la un talk-show politic.


9
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?