X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ostalep: Cine va începe primul, acela va pierde

27 mar. 2018,, 14:22   Politică
7738 20

Orice acțiuni agresive, fie și clandestine, ale Occidentului în scopul de a destabiliza situația din Moldova vor avea consecințe asimetrice, pe de altă parte, și Occidentul va avea de pierdut de 10 ori mai mult.

Opinia în cauză a fost exprimată de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, în cadrul emisiunii "Mehanizmdeistvia",de la canalul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Astfel, a comentat el presupunerea moderatoarei că Occidentul poate să organizeze destabilizarea situației în Moldova, astfel încît oamenii să se gîndească cum să supraviețuiască, și nu la modul în care țara lor se va dezvolta în continuare, deoarece Occidentul nu reușește să-și atingă obiectivul principal: să o facă pe Moldova docilă și ascultătoare, ca aceasta să facă tot ce i se spune. "Însă orice n-ar face Occidentul, prin unionism sau SUA, acestuia nu-i reușește nimic și cetățenii gîndesc altfel", a observat Elena Pahomova-Levițkaia.

"Înțeleg perfect că este o idee foarte sănătoasă. Inclusiv un asemenea scenariu poate fi pe masă. Dar am răspuns mai devreme referitor la el. Cine va începe primul, acela va pierde, în cazul în care va începe orice formă de interacțiune agresivă", a spus Valeriu Ostalep.

El a reamintit că a rîs la subiectul legat de lupta împotriva așa-numitei propagande rusești. "Da, deconectați totul! Interziceți cărțile rusești, interziceți filmele! Puteți interzice limba rusă! Toate acestea vor avea efect invers! Iar ceea despre ce vorbiți Dvs. confirmă acest lucru. De aceea spun acest lucru rîzînd. Dar dacă se va alege calea acțiunilor mai agresive, deși clandestine, vor pierde de 10 ori mai mult. Deoarece toți jucătorii sînt pregătiți pentru acest scenariu și ei constituie aici majoritatea. Orice abordare meschină va avea, pe de altă parte, consecințe asimetrice", a subliniat analistul și expertul politic.

Răspunzînd la replica moderatoarei referitor la faptul că în acest caz vor zbura pălăriile și capetele cetățenilor noștri, Valeriu Ostalep a spus: "Pentru toate prostiile din viață trebuie să plătești. Iar populația moldovenească, aici îi am în vedere pe toți, s-a comportat nu doar prostește, ci iresponsabil. După anul 1990, am permis să ni se distrugă țara, economia, să ni se fure totul, să ne fie atrași concetățenii în conflicte civile, să vorbim direct despre dispariția statului nostru. Există o zicală binecunoscută. Dacă credeți că veți putea rămîne acasă, cînd se întîmplă toate astea în jur, atunci să știți că vor veni și după voi. Apoi, iată că au venit", a menționat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?