TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

OSCE va ajuta la dialogul dintre Chișinău și Tiraspol

OSCE va ajuta la dialogul dintre Chișinău și Tiraspol

OSCE va acorda tot sprijinul necesar pentru ca dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol să fie dinamic şi constructiv.


Despre aceasta a declarat şeful Misiunii OSCE în RM, Claus Neukirch, la întrevederea de marţi cu noul ministru al Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, transmite noi.md cu referire la Infotag.


Principale subiecte discutate în cadrul întâlnirii au vizat menţinerea unui dialog eficient şi durabil privind reglementarea conflictului transnistrean, o atenţie deosebită fiind acordată soluţionării problemelor cu care se confruntă cetăţenii din raioanele de est ale Republicii Moldova.


Oficialii au analizat statutul actual al procesului de implementare a unor decizii protocolare, acestea fiind rezultatul unui proces de negocieri mai îndelungat ce stabilesc, prin compromis, un mecanism de soluţionare a problemelor existente.


Anatol Usatîi a menţionat că "dificultăţile depistate necesită a fi depăşite printr-un dialog eficient cu toţi actorii implicaţi, astfel, ca să fie create condiţiile necesare pentru restabilirea interconexiunilor şi serviciilor importante pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului".


De asemenea, oficialii au identificat rezerve nevalorificate pentru a implica expertiză specializată internaţională pe o serie de subiecte şi au convenit să întreţină un dialog continuu pentru a promova soluţionarea problemelor de ordin economic şi social.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load