Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

OSCE nu a primit de la Moldova o solicitare privind înlocuirea forțelor de menținere a păcii rusești

1 dec. 2020,, 09:29   Politică
3331 1

Președinția albaneză a OSCE nu a primit de la Moldova o solicitare oficială privind substituirea în Transnistria a forțelor de menținere a păcii din Rusia cu observatorii civili ai OSCE, a comunicat la 30 noiembrie Agenției RIA Novosti reprezentantul OSCE.

Reprezentantul OSCE a spus că Organizația este la curent cu declarațiile persoanelor oficiale din Republica Moldova privind substituirea în Transnistria a forțelor de menținere a păcii din Rusia.

„Decizia definitivă necesită consimțămîntul tuturor 57 de țări membre ale OSCE”, a adăugat reprezentantul Președinției albaneze.

Reamintim că ieri Președintele ales Maia Sandu a declarat că trupele ruse care exercită misiunea de menținere a păcii în Transnistria ar trebui să fie retrase de pe acest teritoriu. La cererea Președintelui Moldovei forțele ruse de menținere a păcii urmează să fie substituite cu observatori civili ai OSCE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?