OSCE cere Chișinăului și Tiraspolului să-și îndeplinească angajamentele restante

OSCE cere Chișinăului și Tiraspolului să-și îndeplinească angajamentele restante

Este necesar ca Chișinăul și Tiraspolul să finalizeze pînă la finele lunii februarie negocierea subiectelor prioritare rămase restante.


Declarația a fost făcută de ministrul din cadrul Direcției generale afaceri politice și securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte, reprezentant al președintelui OSCE. De asemenea, a subliniat el, trebuie definitivat mecanismul care ar permite participarea mijloacelor de transport din Transnistria în traficul rutier internațional.


Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. Ambasadorul Alfredo Conte a venit la Chișinău cu scopul de a se documenta în privința evoluțiilor înregistrate pe problematica transnistreană și de a purta consultări referitoare la posibilitatea facilitării dialogului Chișinău-Tiraspol de către partea italiană.


Cristina Lesnic a adus la cunoștință ultimele progrese obținute în realizarea documentelor sectoriale semnate la negocieri în anul 2017, a punctat abordările Chișinăului și măsurile întreprinse pentru a avansa dialogul și pe marginea altor subiecte ce au fost determinate ca priorități în Protocolul de la Viena (27-28 noiembrie 2017). Totodată, vicepremierul a salutat obiectivele președinției italiene de a facilita valorificarea progreselor anului trecut.


La rîndul său, Alfredo Conte a lăudat părțile pentru implementarea în comun a înțelegerilor semnate anul trecut.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load