Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

OSCE ar trebui să aducă o contribuție pozitivă la reconcilierea părților. Declarație

8 iul. 2022,, 01:00   Politică
2595 0

OSCE ar putea aduce o contribuție pozitivă la reconcilierea părților și consolidarea securității în regiune.

Despre acest lucru a declarat Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, la întîlnirea cu o delegație a Organizației pentru securitate și cooperare în Europa, în componența căreia au făcut parte: Klaus Neukirch, Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Tomasz Kobzdej, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei, Marek Tsalka, consilier-ministru al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, reprezentanții OSCE Alessandra Rononi și Paolo Tatti.

De la 1 ianuarie 2022, Polonia prezidează OSCE, acționînd în calitate de coordonator în această organizație internațională.

În cadrul convorbirii, părțile au discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova în domeniul securității.

"Urmărim cu îngrijorare evenimentele care au loc în regiunea noastră și în întreaga lume. Din păcate, în locul proceselor de globalizare și cooperare Internațională, a apărut confruntarea, creșterea tensiunii și polarizării în societate. Țările mici precum Moldova, care se confruntă cu o lipsă acută de resurse și contradicții interne profunde, sunt deosebit de vulnerabile la noile provocări. Susținem în mod constant depășirea tuturor contradicțiilor din arena internațională prin negocieri și credem că OSCE ar putea aduce o contribuție pozitivă la reconcilierea părților și consolidarea securității în regiune", a declarat Irina Vlah.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?