X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Opt partide se declară împotriva modificărilor la Codul Electoral

29 noi. 2022,, 13:00   Politică
2498 0

Reprezentanții Platformei „Agenda Comună” – constituită de opt partide politice, în cadrul unui briefing de presă, s-au pronunțat împotriva modificărilor la Codul electoral, ce urmează a fi aprobate de Parlament în lectură finală în scurt timp, informează tribuna.

Ei au atenționat despre faptul că modificările sînt aprobate în mare grabă și multe prevederi sînt foarte vagi, lăsînd loc de interpretări. Potrivit lor, votul final ar trebui pus pe pauză și să fie organizate noi consultări asupra proiectului noului Cod electoral.

„Guvernarea a decis să aprobe Codul electoral fără consens larg. Deși, urmare a adresării noastre, Comisia de la Veneția a emis o recomandare care spune foarte clar că trebuie să existe consens larg – și între partidele din Parlament, și cu cele extraparlamentare.

Guvernarea, însă, nu caută acest consens, ci caută soluții de convingere”, a declarat Vlad Bătrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor.

Astfel, Vlad Bătrîncea a reiterat apelul Platformei „Agenda Comună” de a lua „o pauză consistentă” în procesul de vot a modificărilor Codului electoral.


„Este nevoie de discuții consistente, cu toate partidele și cu cetățenii. Fără consens larg, aprobarea Codului electoral e o provocare.

Noi nu putem spune că avem mari speranțe, dar mai face încă un apel către guvernare: Să luăm o pauză și să avem discuții asupra modificărilor la legislația electorală!”, a subliniat politicianul.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului a precizat că votarea în lectură finală a noului Cod electoral este inclusă în agenda ședinței Parlamentului ce va avea loc peste 2 zile.

4
2
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий