Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opt partide riscă să fie sancționate pentru neprezentarea rapoartelor financiare

21 aug. 2018,, 16:10   Politică
2401 0

38 partide politice dintre cele 46 au prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC) rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2018.

Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul ședinței, secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroaei.

Veaceslav Agrigoroaei a menționat că, 33 de partide politice au prezentat, în termen, rapoartele, 5 au depășit termenul, iar 8 nu au prezentat rapoartele nici pînă în prezent.

Astfel, secretarul CEC a propus un proiect de hotărîre prin care s-a constatat nerespectarea termenului legal de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2018 al unor partide, neprezentarea rapoartelor conform cerințelor din Legea privind partidele politice și Regulamentul privind finanțarea partidelor, dar și inițierea procedurii contravențională în privința persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul partidelor care nu s-au conformat.

Potrivit lui, hotărîrea va fi remisă partidelor politice pentru informare.


De menționat că, tot astăzi, CEC a aprobat Instrucțiunile cu privire la procedura de vot cu urna mobilă, dar și instrucțiunii cu privire la asigurarea infrastructurii secției de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?