Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opoziția din Moldova se pregătește de „revoluția colorată”

20 aug. 2020,, 13:14   Politică
5794 10

Opoziția din Moldova se pregătește pentru o "revoluție colorată", inspirată inclusiv de evenimentele din Belarus, unde, suferind o înfrîngere zdrobitoare la alegerile prezidențiale, opoziția locală a început proteste masive în întreaga țară.

Evident, același scenariu pregătește pentru realizare și unele forțe de opoziție din Moldova, pregătind opinia publică pentru viitoarele proteste. Anticipând pierderea lor în alegeri, în discursurile lor ei tot mai des menționează ideea că după alegeri ar putea fi organizată o "revoluție colorată" în Moldova.

Astfel, candidatul la funcția de președinte al Partidului PAS, Maia Sandu, a declarat deja că alegerile din noiembrie vor fi fraudate, în cazul victoriei lui Dodon, desigur, și deja promite proteste în masă.

Unul dintre proiectele de internet, care, evident, face parte din scenariul viitoarei revoluții portocalii, a fost lansat recent de către filiala de partid a lui Plahotniuc PRO Moldova. Pe unul dintre site-urile create recent (evident pe bani mari), celor care vor vota împotriva lui Dodon li se propune să-și lase datele personale complete pentru ca imediat după alegeri acești oameni să fie mobilizați și manipulați. Maia, dvs. veți putea lupta pentru întoarcerea miliardului și a aeroportului cu Plahotniuc și Șor în cazul victoriei dvs. după revoluția portocalie? Ce le-ați promis lor și lui Candu în schimbul unui astfel de "ajutor"?

Astfel, s-a făcut primul pas către Maidanul moldovenesc și oricât s-ar strădui autoritățile actuale să organizeze alegeri corecte și deschise, ele vor fi condamnate din timp la proteste, asemenea celor care au avut loc în Belarus. Evident, Maia Sandu acționează coordonat cu Plahotniuc, care a alocat milioane de dolari pentru ca Dodon să nu devină, din nou, președinte.


În scenariul de pregătire a "revoluției colorate" în Moldova, care prevede răsturnarea regimului prin intermediul unor ample protestelor stradale, cu sprijinul financiar al țărilor străine, se înscriu și atacurile asupra șefului statului care au loc în ultimul timp și care au atins proporții fără precedent, precum și aplicarea a tot felul de instrumente pentru a destabiliza situația. Din acest Joc fac parte unele partide de opoziție care sînt susținute de mass-media și ONG-urile lor, care urmează o linie politică comună și sînt finanțate din exterior.

Despre pregătirea "revoluției colorate" vorbesc atacurile mediatice nesfîrșite asupra președintelui Igor Dodon, realizate cu scopul de a denigra imaginea sa cu ajutorul știrilor false. De asemenea, au fost atestate cazuri de atacuri bruște și directe asupra președintelui Igor Dodon și a Prim-ministrului Ion Chicu din partea unor oficiali europeni de rang înalt, fapt ce denotă o intervenție directă externă în politica moldovenească.

Guvernul Moldovei a fost criticat anterior pentru creditul rusesc, pentru că, fiind suveran, încearcă să promoveze o politică transparentă și echilibrată între Europa și Rusia, să aibă parteneri strategici atît în UE, cît și în Federația Rusă și în țările CSI.

Potrivit experților, din evenimentele care au loc acum în Belarus trebuie să luăm învățăminte și să înțelegem că soarta poporului Moldovei nu trebuie să fie în mâinile Europei sau a înțelepților de peste ocean, ci în mîinile cetățenilor Moldovei și doar noi trebuie să decidem ce este corect pentru noi, și ce este demagogie vicleană în numele intereselor străine nouă.

Evenimentele din Belarus ne fac să ne gîndim, de asemenea, la faptul că celor care organizează toate aceste "revoluții colorate", le este absolut indiferent ce se va întîmpla cu oamenii pe care îi trimit pe baricade, ce se va întîmpla cu acest popor și cu această țară. Nu-i pasă de aceasta nici coloanei a V-a, pentru că ei au doar scopul să ajungă la putere, iar dacă nu vor reuși – vor scrie și în continuare rapoarte inutile pentru proiecte de care nu are nevoie nimeni pentru a obține și mai mulți bani de la sponsori străini.

"La noi există o Coloană a cincea, nu trebuie să uităm despre acest lucru. Ea trăiește nu pentru interesele poporului său. Ea nu crede în viitorul poporului său și în faptul că ceva depinde de ea și, de aceea, nu se consideră ca fiind răul, dar știe că trădarea este plătită foarte bine. De această trădare este însoțit fiecare Maidan", a menționat deputatul PSRM, politologul Bogdan Țîrdea.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă și-a exprimat opinia cu privire la posibilitatea de repetare în Moldova a evenimentelor din 7 aprilie 2009, menționînd că orice revoluție trebuie să aibă sprijin extern și fără ea nu există posibilitatea de organizare a unui "maidan" sau repetarea a 7 aprilie în țara noastră.

"Dar la această etapă nu văd un interes geopolitic serios și tentația de a profita de victoria candidatului nostru pentru a destabiliza situația. Destabilizarea situației în Moldova este nici în avantajul partenerilor estici, nici acelor occidentali, mai ales că în acest an vor avea loc alegeri și în alte țări. Politicienii noștri care vor pierde ar dori, desigur, acest lucru. În același timp, majoritatea partidelor de dreapta și-ar dori ca Maia Sandu să piardă pentru că le va elibera terenul politic. Dar dacă, Doamne ferește, se va întîmpla ceva, nimeni nu va trăda puterea, ca în 2009. Organele noastre de drept sînt bine pregătite. Totodată, vom acționa strict în cadrul legii", a spus președintele Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?