Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opoziția cere explicații de la Guvern privind vînzarea „Air Moldova”

4 oct. 2018,, 11:00   Politică
2753 3

Partidele de opoziție au cerut astăzi organizarea audierilor parlamentare la subiectul privatizării companiei "Air Moldova", informează Noi.md.

Reprezentanții opoziției au menționat că vînzarea companiei s-a produs într-un mod netransparent, iar Guvernul urmează să ofere explicații suplimentare la acest subiect.

„Circumstanțele în care a fost realizată privatizarea, informațiile recente vorbesc despre faptul că această companie premeditat a fost adusă la stare de faliment, a fost utilizată o schemă pentru a o prelua. Autoritățile urmează să confirme sau infirme prin argumente aceste presupuneri”, a declarat deputatul PLDM Iurie Țap.

Propunerea de organizare a audierilor a fost susținută și de PCRM. „Insistăm să vină premierul să ne spună care a fost starea economică a întreprinderii, cum a ajuns în așa hal, de ce a fost necesară vinderea companiei. Situația la Air Moldova nu a fost niciodată simplă, dar de ce acum a apărut această necesitate?”, a întrebat deputatul PCRM Oleg Reidman.

În opinia socialiștilor, compania a ajuns la o companie dubioasă, fiind vîndută la un preț derizoriu.


„Avem un proces de vînzare la un preț mizerabil, în mîinile unei companii dubioase care a fost fondată în lua august, fondatorii de bază sînt doi cetățeni ai R.Moldova. Avînd capital social de 500 de mii de lei, ei și-au asumat obligațiunea de a achita toate datoriile față de Avia Invest”, a spus socialistul Vladimir Țurcan.

Și liberalii au optat pentru organizarea audierilor. Cu toate acestea, propunerea nu a întrunit un număr necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi.

În această săptămînă, compania "Air Moldova" a fost cumpărată de compania românească Civil Aviation Group S.R.L. Valoarea tranzacției de vînzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?