X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Voronin are legătură cu fostele autorități și speră să se întoarcă în parlament

14 iun. 2019,, 12:30   Politică
4669 5

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spre deosebire de primii doi președinți ai republicii, nu a vorbit în mod clar, public în sprijinul noului guvern Maia Sandu și, practic, a susținut poziția Partidului Democrat, fiind, probabil, legat de liderii acestuia din urmă prin anumite promisiunui, speră să revină în politica mare, iar în momentul de față nu poate privi la situația politică din țară de la distanță.

Această opinie a fost exprimată de bine-cunoscuta prezentatoae TV, Elena Levițkaia-Pahomova, vorbind pe canalul Accent TV, transmite Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea de ce primii doi președinți ai R. Moldova, Mircea Snegur și Petru Lucinschi, în scrisoarea lor deschisă au susținut public noul guvern al Maiei Sandu, iar al treilea președinte al țării, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a susținut poziția Partidului Democrat, în ciuda faptului că PDM a izolat, practic, PCRM, ea a menționat că, spre deosebire de Voronin, cei doi predecesori ai președintelui nu sînt politicieni în funcțiune.

"Și de aceea ei au ocazia să privească totul dintr-o parte, poate într-un mod mult mai echilibrat, dînd la o parte pasiunile personale, iubirea sau ura pentru foștii lor membri de partid, și acesta este probabil avantajul lor. Ei s-au adresat, în mesajul lor, nu ca foști președinți, ci cu cuvintele, noi am putea fi părinții și bunicii voștri după vîrstă. Și acesta a fost un mesaj uman uimitor, pentru că acești oameni, în principiu, nu au fost observați cu o dorință deosebită de a comenta ceva și de a participa cumva în mod activ", a subliniat Elena Levițkaia-Pahomova.

"Vladimir Nicolaievici Voronin are probabil legăturile sale personale și promisiuni care au rămas cu cei cu care el a stat în parlament și probabil are niște speranțe de a se întoarce în marea politică. Dar, de obicei, cei tineri se hrănesc cu speranțe. Persoanele mature ar trebui să gîndească mai inteligent și să se bazeze pe oameni cu adevărat tineri. De aceea, mi se pare că aici diferența este tocmai în îndepărtare. De exemplu, într-un proces de divorț, ambele părți își apără foarte ferm pozițiile, dar după o anumită perioadă sau atunci cînd alții divorțează, te uiți mai rece și mai calm. Vladimir Voronin va avea timp să privească totul din afară. Poate că peste 5-10 ani el va privi totul cu alți ochi", a spus prezentatoarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?