Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Opinie: "Următoarele alegeri parlamentare nu vor schimba prea multe"

30 mar. 2021,, 14:15   Politică
2897 2

Următoarele alegeri parlamentare din Moldova nu vor schimba prea multe, socialiștii în noul Parlament vor putea crea cu ușurință un guvern funcțional, iar actualul președinte, Maia Sandu, trebuie să lase la o aparte ambițiile personale acum, să judece cu mintea clară și să încheie pacea pe care i-o propun PSRM și Partidul Șor.

Această opinie a fost exprimată de fostul primar general al mun. Chișinău, Serafim Urechean, comentînd pentru eNews ultimele evenimente politice din țară și oferind prognoze pentru viitor, transmite Noi.md.

"În noul parlament vor accede trei partide care conduc în sondaje - PAS, Partidul Socialiștilor și Partidul Șor. Cei mici nu vor ajunge în Parlament. Sînt sigur că Maia Sandu nu va adăuga multe voturi partidului PAS, deoarece ratingul ei scade rapid. În țară, situația cu privire la pandemie este catastrofală – deja mor cîte 40 de persoane pe zi. Și criza economică este în creștere, prețurile la combustibil au crescut de 4 ori într-o lună. Astfel, putem ajunge la punctul de incapacitate de achitare a pensiilor și salariilor", a spus Serafim Urechean.

În opinia sa, în noul Parlament socialiștii pot crea cu ușurință un guvern funcțional.

"Acum se vorbește despre lockdown, piețele sînt deschise pînă la ora 15 , școlile sînt online. Dar nu există o direcție clară pentru a lupta împotriva pandemiei, pentru a opri răspîndirea acesteia, nu există o strategie rezonabilă. Astăzi, președintele trebuie să lase la o parte ambițiile personale, să înceapă a gîndi cu mintea clară. Socialiștii și Șor îi propun să încheie pace, dar Sandu nu vrea. Și va sfîrși prin a arde ca Pompeii. pe Ea singură, repede, nu va schimba situația, acest lucru este imposibil", a spus fostul primar de Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?