COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Opinie: Un bloc de stînga cu siguranță este necesar

7 mai. 12:30   Politică
1836 15

Un bloc de stînga cu siguranță este necesar. Dar el trebuia creat în Moldova mai devreme.

Această opinie a fost exprimată pentru eNews de politologul Boris Șapovalov, comentînd ideea exprimată de liderul PSRM, Igor Dodon, de a uni forțele de stînga pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate.

"Un bloc de stînga este cu siguranță necesar. Dar și-au adus aminte de aceasta prea tîrziu, el trebuia să fie creat mai devreme. Este bine să evaluăm cine se află în spatele potențialilor parteneri, cîți alegători îi susțin de fapt. În plus, există o astfel de problemă mare. Unii stabilesc condiții pentru ca un candidat sau altul să nu fie pe liste", a spus Boris Șapovalov.

El crede că cei de dreapta desigur, nu vor dormi și se vor uni și ei. Dar cum - este o altă problemă. Cu șuturi, SUA și UE vor modera ambițiile cuiva și îi vor forța să creeze un bloc.

"În alegeri, în opinia mea, este bine pentru PSRM și alte cîteva forțe politice să creeze un bloc de stînga. Iar apoi, odată ajunși în legislativ, să se înțeleagă, să rezolve probleme controversate. Și împreună cu susținătorii lor – reprezentanți ai Partidului Șor și ai altor forțe de stînga, vor crea o majoritate parlamentară", a spus politologul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽