Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Opinie: Trump va cîștiga şi la următoarele alegeri prezidențiale din SUA

23 iul. 2018,, 17:30   Politică
5052 0

La alegerile intermediare în Congresului SUA, din noiembrie 2018, s-ar putea să cîştige forțele conservatoare.

De asemenea, e posibilă prognozarea victoriei actualului șef al statului american, Donald Trump, în alegerile prezidențiale din 2020, dacă el va candida.

Opinia în cauză a fost exprimată de către politologul Ernest Vardanean, în cadrul emisiunii TV "Mehanizm deistvia cu Elena Leviţkaia-Pahomova" de la canalul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

El a remarcat că acum în Europa are loc așa-numita revoluție conservatoare, adică consolidarea forțelor de dreapta, conservatoare, tradiționaliste, naționaliste, populiste, care este desemnarea unui proces dublu, în esență.

"Prima parte a procesului este oboseala de globalizare a unei părți a elitelor naționale, a companiilor naționale şi a corporațiilor. Iar a doua parte a problemei este oboseala, în special, în Europa Centrală, de dictatul Bruxelles-ului liberal și de afluxul de migranți", a spus Ernest Vardanean.


Potrivit spuselor lui, acesta este un proces foarte complex, multilateral, profund, care se află doar la stadiul de încălzire.

„Dacă acum cîţiva ani, era o rușine să se vorbească într-un public select ceva împotriva migrației, din cauză că acest lucru era considerat intoleranță, xenofobie, activitate în folosul Kremlinului, atunci astăzi, cînd vedem forțele naționaliste puternice, care, chiar și în Germania, ocupă locul al treilea în alegeri, cînd vedem Guverne conservatoare în Italia, Ungaria, Austria, Polonia și alte țări, înțelegem că acest lucru nu este deja întîmplător și că nu e deloc mîna Kremlinului în acest caz. Aceasta este o tendință profundă, largă, publică, care cuprinde multe sfere ale vieții societății", a menţionat politologul.

În opinia sa, în cadrul întregului acest proces descris, prima vioară o deţine Donald Trump, tocmai în ceea ce privește faptul că el însuși e în fruntea acestui proces, fie ca om de afaceri care-şi iubește țara, fie ca avangardă a acelor forțe corporative din America, care s-au săturat de globalizare.

"El spune astfel: mai presus decît toate e America! Și acesta nu este un slogan, ci un ghid pentru acțiune. Acest lucru înseamnînd că el restabilește cu adevărat producția în SUA, introduce tarife de protecție chiar și în calea celor mai apropiați aliați. Ce fel de Rusie și ce fel de sancțiuni împotriva Rusiei, dacă el introduce bariere tarifare nebunești împotriva Canadei. Atît Uniunea Europeană, cît și japonezii se lamentează, din cauză că pierd marea piață americană. Iar Donald Trump, în calitate de exponent al intereselor izolaționiștilor și protecționiștilor, spune: "Nu mă interesează că vă lamentați". America este mai presus decît toate! Și aceasta este o tendință pe termen lung. Și cred că noi astăzi putem prezice nu numai victoria forțelor conservatoare la alegerile intermediare în Congresul SUA, din noiembrie 2018, ci și victoria lui Trump în alegerile din 2020, dacă el va candida și dacă nu vor interveni forțele superioare”, a subliniat Ernest Vardanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?