X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Opinie: Trump nu și-a schimbat poziția privind Crimeea, ceea ce este important şi pentru Moldova

18 iul. 2018,, 18:45   Politică
4362 1

Pentru Moldova, Ucraina și toți ceilalți, care luptă împotriva mișcărilor separatiste, este extrem de important ca președintele SUA Donald Trump, făcînd totalurile după întîlnirea cu președintele rus Vladimir Putin, şi-a menţinut opinia privind poziția sa referitor la Crimeea, considerînd-o teritoriu anexat de către Rusia.

Opinia în cauză a fost exprimată de analistul politic Corneliu Ciurea, în cadrul emisiunii TV "Politica" de la canalul de televiziune TV8, transmite Noi.md.

Potrivit spuselor sale, întîlnirea lui Putin cu Trump la Helsinki a fost din start supraestimată, importanța acesteia s-a dovedit că nu e atît de mare, cum era de așteptat. Analistul a menţionat faptul că în ce priveşte influența relativă a acestei întîlniri asupra sorţii regiunii, Ucraina a avut mari temeri, căci se credea că președinții Trump și Putin vor putea să cadă de acord, ocolind tema Ucrainei în problema cu Crimeea, iar Statele Unite ale Americii vor refuza să sprijine Ucraina, care consideră Crimeea teritoriu al său, anexat de Rusia. Aceste temeri au fost cauzate de faptul că Trump a declarat, în mod repetat, lucruri stranii despre Crimeea, în comparație cu poziția oficială a Washingtonului la această subiect, făcînd aluzii la faptul că Crimeea este teritoriu al Rusiei.

Corneliu Ciurea a atras atenția asupra faptului că potrvit totalurilor întîlnirii cu Donald Trump, Vladimir Putin a spus că părţile au diverse puncte de vedere şi că președintele SUA nu este de acord cu abordarea Rusiei privind problema Crimeii, dar că pentru Rusia această problemă este rezolvată, iar Crimeea aparține Rusiei și „punctum”, în plus, autoritățile Federației Ruse nu intenționează să mai discute la acest subiect.


"Acel fapt că America are alt punct de vedere, sună liniștitor, pentru noi, acei care luptăm împotriva mișcărilor separatiste", a menţionat analistul politic. Potrivit spuselor lui, au existat preocupări serioase în Ucraina că SUA ar putea să se retragă și să "predea" pozițiile sale privind Crimeea.

"Acest lucru ar fi fost extrem de nedorit. Iar faptul că acest lucru nu s-a întîmplat este încurajator, deoarece au existat mari temeri în acest sens. Donald Trump este văzut ca un președinte imprevizibil, dar actualul summit a demonstrat că el joacă în mod previzibil, se pare că există linii roșii serioase de care el nu poate trece", a subliniat Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?