Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Opinie: Ținta refuzului ACUM ar putea fi destabilizarea țării

16 mar. 2019,, 10:45   Politică
3652 14

Ținta refuzului venit din partea blocului ACUM de a purta negocieri cu Partidul Democrat pentru formarea unei coaliții de guvernare ar putea fi destabilizarea Republicii Moldova.

De această părere este jurnalistul Valeriu Reniță. Potrivit lui, membrii blocului s-ar teme să facă un Joc politic matur, transmite IPN.

„Dacă ne gîndim că tot ce fac ei conduce la scenariul alegerilor anticipate, putem vorbi despre destabilizare, Sloganele pe care le folosește blocul ACUM sugerează folosește orice mijloace, numai ca să destabilizeze situația”, a declarat jurnalistul la emisiunea „Fabrika” de la canalul Publika TV.

Totodată, jurnalistul spune că s-ar putea ca blocul ACUM să se teamă anume de faptul că tot ceea ce propune ar putea fi acceptat. „Ei se tem de jocuri politice mature. Ei se tem de discuții mature pentru că au o altă țintă”, a declarat Valeriu Reniță.

Jurnalistul Victor Nichituș consideră că activitatea blocului ACUM, a celor două formațiuni politice componente, este dedicată alegerilor locale care urmează să aibă loc anul curent. Jurnalistul nu exclude că Andrei Năstase, copreședinte al blocului și lider al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, ar putea candida la funcția de primar al municipiului Chișinău. „Cred că aici stă toată această îndărătnicie – parcă au ajuns la guvernare, dar nu vor să guverneze”, spune Victor Nichituș.

În opinia lui, aceste două formațiuni, PAS și PPDA, nu se gîndesc la interesul cetățeanului, dar se gîndesc la interesul propriilor partide.

Joi, 14 martie, consiliul executiv al Partidului Democrat a lansat o invitație repetată Blocului electoral ACUM la dialog pentru formarea majorității parlamentare, afirmînd că formațiunea este gata să cedeze conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru. ACUM a tratat cu refuz și ce-a de-a doua invitație a PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?