Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: "Tergiversarea alegerilor va juca împotriva lui Sandu și Dodon"

24 noi. 2020,, 10:10   Politică
5762 1

Alegerile parlamentare anticipate din Moldova trebuie organizate cît mai curînd posibil, mai bine în primăvara anului viitor.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valeriu Demidețchi, în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

El a menționat că este un susținător al celor mai rapide alegeri parlamentare anticipate, deși își dă seama că nu sunt chiar de dorit pentru țară într-un timp atît de complicat, dar nu avem încotro.

"Alegerile parlamentare anticipate sînt necesare pentru că toată lumea știe cum a fost ales actualul parlament și pe listele cui și el a fost compromis foarte mult prin dezertarea masivă a deputaților, trecerea lor de la un partid la altul", a spus Valeriu Demidețchi.

"Nu cred că tergiversarea alegerilor parlamentare anticipate va salva pe cineva. Cei care vor tergiversa noile alegeri parlamentare se vor afla într-o situație complicată", a subliniat șeful reprezentanței TASS în Moldova.


El s-a pronunțat pentru ca alegerile parlamentare anticipate din Moldova să aibă loc în primăvara anului 2021, în pofida faptului că situația nu este chiar favorabilă pentru aceasta, ținînd cont de pandemie, criza economică etc.

"Însă tergiversarea alegerilor pentru Maia Sandu și Igor Dodon vor juca doar împotriva lor. Dacă în vara anului trecut ei ar fi ascultat de sfatul genial al șefului adjunct al administrației președintelui Rusiei, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak, care le-a recomandat să dizolve parlamentul și să organizeze alegeri libere și corecte, atunci astăzi am fi avut un cu totul alt parlament", a spus Valeriu Demidețki.
În opinia lui, cel care va tergiversa astăzi desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate își va semna sentința.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?