Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Opinie: Sandu va pleca din politica moldovenească (VIDEO)

14 noi. 2019,, 16:00   Politică
10925 12

Maia Sandu, al cărui guvern de eșec a fost demis, ar putea pleca din politica moldovenească și ocupa o funcție în cadrul Fondului Monetar Internațional sau al Băncii Mondiale.

Această opinie a fost exprimată de analistul politic Roman Mihăeș, la postul de televiziune TVC 21, în cadrul discuțiilor despre viitorul Maiei Sandu și dacă ar putea ea rezista demn în Olimpul politic din Moldova pentru ca în viitor să lupte pentru funcția de președinte, transmite Noi.md.

Roman Mihăeș a explicat că guvernul Maia Sandu a avut sprijin din partea Partidului Popular European, care astăzi încă mai domină în structurile UE.

„Însă în curînd va fi o nouă Comisie Europeană. Va exista o componență mai normală a guvernului european și, dacă noul nostru guvern moldovean va avea un aparat bun, ministru al afacerilor externe, el va putea explica birocraților europeni, americanilor și tuturor, într-o perioadă scurtă de timp, 1-2 săptămîni, care este situația reală din Moldova”, a spus analistul politic.

El a subliniat că, pînă în prezent, pentru Maia Sandu funcționa un aparat birocratic bun, care în unele cazuri a furnizat informații incorecte partenerilor internaționali și au apărut unele distorsiuni.


„Nu va fi nicio criză. Maia Sandu și echipa sa s-au dovedit a fi slabe. În toate direcțiile – nici în sfera socială, economică, nici în sfera justiției ei nu au reușit. Ei îi era convenabil să fie înlăturată, astfel încît să poată merge în alegerile prezidențiale, în calitate de reprezentant al celor de dreapta și să aibă un atu", a spus Roman Mihăeș.

„Nu exclud faptul că Maia Sandu va pleca din politica moldovenească și va ocupa o funcție în cadrul FMI, a Băncii Mondiale. Trebuie înțeles că, din păcate pentru ea, în acest moment, guvernul eșuat nu-i oferă prea mari șanse în alegerile prezidențiale", a declarat Mihăeș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?