Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: "Sandu nu a spus nimic din cauza căruia ar trebui să batem alarma"

23 noi. 2020,, 14:15   Politică
7460 9

Președintele nou-ales al Moldovei, Maia Sandu, în recentul său interviu acordat publicației ucrainene, nu a spus nimic din care cauză ar trebui să batem alarma. Acesta a fost un interviu tipic și destul de atent pentru politica de dreapta, în timp ce Maia Sandu nici măcar nu a numit Rusia stat "agresor".

Această opinie pentru eNews a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea, comentînd interviul președintelui ales, Maia Sandu, pentru publicația ucraineană "Adevărul European", care a provocat o reacție violentă pe rețelele de socializare.

Unii consideră că politicianul a fost moderată și atentă în estimările sale privind situația din țară. Alții, dimpotrivă, cred că de la ea putem aștepta mișcări bruște în primul rînd în relațiile cu Rusia.

"Nu mi s-a părut că Sandu a spus ceva, din cauza căruia ar trebui să batem alarma. E un interviu tipic și destul de atent pentru politica de dreapta. Nici măcar nu a numit Rusia "agresor"", a menționat Corneliu Ciurea.

Politologul a subliniat că în Parlament acum este o atmosferă destul de calmă.


"Atît cei de dreapta, cît și cei de stînga au votat și au aprobat împreună documentele necesare, pentru că nimeni nu are nevoie de criză. Ei nu se grăbesc să ceară dizolvarea Legislativului și să mergem la alegeri anticipate. Putem spune că avem o guvernare cu două capete, însă cei de stînga țin Parlamentul", a spus Corneliu Ciurea.

El consideră că și guvernul Ion Chicu se va menține, deoarece viața în țară este complicată, în toiul pandemiei, iar de mișcări bruște nimeni nu are nevoie, nici autoritățile, nici populația.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?