X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: Sandu ar putea dizolva Parlamentul, bazîndu-se pe Declarația privind statul capturat

1 mar. 2021,, 12:45   Politică
25664 8

Pentru a ieși din criză, președintele Moldovei, Maia Sandu, trebuie să manifeste voință politică. Șeful statului prin decretul său ar putea dizolva Parlamentul, bazîndu-se pe Declarația privind statul capturat din 8 iunie 2019.


De această părere este istoricul, politologul, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova (2010-2014), Zurab Todua, transmite Noi.md

El a menționat că, în prezent, persoanele lui Plahotniuc în parlament își freacă mîinile de bucurie și incertitudinea situației lor le convine, deoarece cu cît mai mult Sandu și echipa sa va demonstra lipsă de putere politică, cu atît mai mult ei au posibilitatea de a-și continua afacerile cu comerțul de principii și influențe, "de a-și rezolva problemele” și de a controla business-ul tenebru.

Zurab Todua a amintit că actuala componență a Parlamentului Moldovei este una dintre cele mai scandaloase și corupte din istoria independenței țării din 1991. În mass-media locală în repetate rînduri au fost aduse fapte concrete, din care reieșea că pentru trecerea dintr-o fracțiune în alta deputații iau sume mari în numerar în valută și, apropo, nu se intimidează să le cheltuie imediat pe construirea de vile și achiziționarea unor mașini de lux.

Unor aleși ai poporului le-a plăcut atât de mult acest lucru, încît, într-o perioadă scurtă de timp, au schimbat trei sau chiar patru partide. Nu este surprinzător faptul că, după neîncredere, în rîndul cetățenilor țării, Parlamentul ocupă primul loc.


"Maia Sandu ar putea manifesta voință politică și, bazîndu-se pe Declarația privind statul capturat din 8 iunie 2019, printr-un decret de-al său să dizolve Parlamentul. O astfel de decizie, nerezonabilă din punct de vedere juridic, ar găsi totuși un sprijin și o înțelegere în rîndul întregii populații a țării. Toți își amintesc perfect, că acest parlament a fost ales în 2019, în condițiile în care toate instituțiile de stat din Moldova se aflau sub controlul oligarhului Vlad Plahotniuc", a subliniat istoricul, politologul, fostul deputat în parlamentul Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?