Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: Sandu ar putea avea dificultăți în comunicarea cu Federația Rusă

19 noi. 2020,, 08:42   Politică
4939 5

Președintele nou ales Maia Sandu va avea parte de o comunicare bilaterală foarte bună cu țările occidentale, însă dificultățile ar putea apărea în contextul relațiilor cu Federația Rusă.

Chiar dacă aceasta a anunțat că-și dorește ca relația dintre cele două țări să fie bazată pe respect reciproc și pragmatism, analistul politic Cornel Ciurea este de părerea că acest lucru nu va fi posibil în contextul în care Maia Sandu reprezintă interesele occidentale, notează IPN.

„Moscova așteaptă acțiuni concrete. Maia Sandu are intenții bune, își dorește relații bilaterale cu Rusia, care nu vor fi foarte bune, dar cel puțin acceptabile. Acest lucru va fi foarte greu pentru că ea reprezintă interesele occidentale, iar în prezent vedem că Occidentul are o tendință de a fi în conflict cu Rusia”, a declarat Corel Ciurea în cadrul emisiunii „Glavnîi Vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Potrivit analistului politic, felicitarea adresată Maiei Sandu de către Vladimir Putin, a fost una reticentă, ceea ce nu se poate afirma despre celelalte felicitări primite.

„Este evident că Maia Sandu nu poate avea probleme cu Uniunea Europeană.
Liderii occidentali sînt încîntați. Mulți dintre ei sînt bucuroși pentru faptul că omul lor a venit la conducere. Ei au investit mult, poate nu bani, dar nervi și dorință”, a adăugat Cornel Ciurea.

De partea cealaltă, expertul Stanislav Pavlovschi afirmă că Republica Moldova este condamnată la a avea relații bilaterale constructive cu toți jucătorii care au de spus un cuvînt, inclusiv cu Rusia, Romînia, Ucraina.

„Să nu uităm că avem Acordul de Asociere cu UE pe care trebuie să-l respectăm, vrem noi sau nu. De asemenea, toate tehnologiile noi vin din UE. Dacă vrem să continuăm calea progresului, trebuie să avem relații bune cu toți, fără a admite unele excepții”, a menționat Stanislav Pavlovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?