X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Opinie: Sandu a „îngropat” guvernul și pe Năstase

15 noi. 2019,, 10:30   Politică
7450 11

Maia Sandu ar fi putut salva guvernul dacă ar fi dorit să-l păstreze pentru oameni și să facă ceea ce a promis. Dar ea l-a „îngropat” intenționat pentru a se menține în opoziție, într-un loc foarte familiar, pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Acest lucru a fost declarat de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețki, care a vorbit în carul emisiunii „Glavnoe” pe canalul TVC21, transmite Noi.md.

„A existat situația sa de disperare. Acesta este primul moment. Al doilea moment este că ea „și-a ucis” principalul rival pe flancul drept, Andrei Năstase, care a pierdut în mod neașteptat pentru toți lupta pentru primăria Chișinăului, iar acum a pierdut deja și funcția de șef al Ministerului Afacerilor Interne și, practic, a pierdut toate șansele de a conduce flancul drept. Astfel, ea l-a înlăturat pe principalul său concurent pe palierul politic din Moldova. Acum problema a fost rezolvată. Avem un singur lider pe flancul drept”, a spus Valerii Demidețki.

În opinia sa, din această cauză pașii Maiei Sandu sînt absolut verificați și corecți nu din punctul de vedere al oamenilor, ci din punctul de vedere al intereselor politice și al viitorului său.

„Acum ea va primi sprijinul necesar de peste hotare pentru a concura la alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, eu nu sînt sigur că ele vor fi directe, din moment ce decizia privind alegerea de către popor a președintelui din 2016 a fost criticată de toată lumea, considerată foarte îndoielnică și poate Curtea


Constituțională va decide că această decizie a fost greșită, ca multe altele. Și vom reveni la alegerea președintelui în parlament, ceea ce, în opinia mea, va fi foarte corect, pentru că noi nu avem o republică prezidențială, ci una parlamentară", a spus Valerii Demidețki.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?