COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: "PSRM ar putea merge pe calea social-democraților suedezi"

Opinie: "PSRM ar putea merge pe calea social-democraților suedezi"

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în cazul unei victorii sigure la alegerile parlamentare noi și a auto-formării guvernului, ar putea merge pe calea social-democraților suedezi, care de aproape 40 de ani, practic, singuri au guvernat țara și toată lumea a vorbit despre un socialism de tip suedez.

De această părere este expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, vorbind în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițcaia-Pahomova de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că mulți cetățeni ai Moldovei s-au săturat deja de diversitatea forțelor politice de la guvernare, care a avut loc din 2009, iar o parte din populație își dorește stabilitate și vrea să vadă la cîrmă o singură forță politică.


"Alegerile vor arăta dacă socialiștii vor putea cîștiga majoritatea. Și atunci în fața lor se vor deschide două drumuri. Ei vor cîștiga guvernarea și vor forma singuri guvernul lor sau vor face o mulțime de greșeli în așa mod, încît vor pierde următoarele alegeri și vor fi îndoiați de adversarii lor, sau socialiștii vor realiza modificările în situație și vor merge pe calea, de exemplu, a acelorași social-democrați suedezi, care de 40 de ani, practic, singuri au guvernat țara și toată lumea vorbește despre un socialism de tip suedez. Sau noi, din nou, după alegeri, vom obține din nou "o plapumă peticită", a spus Alexandru Muravschi.

El a amintit că, așa cum arată diferite sondaje sociale, în noul parlament, cel mai probabil, se trece doar trei partide – cu siguranță Partidul Socialiștilor și Partidul PAS, iar după ei s-ar putea agăța fie Platforma "DA", fie Candu sau democrații, și din nou va fi nevoie de crearea unei coaliții.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load