Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Opinie: Problema proprietății moldovenești în Ucraina ar trebui examinată în ansamblu

8 ian. 2021,, 04:31   Politică
14564 8

Problema recunoașterii proprietății moldovenești în Ucraina ar trebui examinată nu în termeni de obiecte individuale, ci în ansamblu.

Această problemă ar trebui să fie pe ordinea de zi la viitoarea întrevedere de la Kiev dintre președinții Moldovei și Ucrainei, Maia Sandu și Vladimir Zelenski.

Opinia a fost exprimată pentru Noi.md de un expert independent care a dorit să-și păstreze anonimatul. El a menționat că pînă în prezent Moldova a semnat cu Ucraina multe acorduri bilaterale, inclusiv privind recunoașterea proprietății moldovenești pe teritoriul țării vecine. Obiectele proprietății moldovenești din Ucraina sînt situate pe întreaga coastă a regiunii Odessa, precum și în regiunile Cernăuți și Lvov. Pentru comparație: numai în orașul Sergeevka, aproximativ 80 la sută din numărul total de obiecte aparțin părții moldovenești și pînă în ziua de astăzi există proceduri judiciare vizînd multe obiecte.

„Problema recunoașterii reciproce a proprietății Moldovei pe teritoriul Ucrainei și a proprietății Ucrainei pe teritoriul Moldovei ar trebui examinată în ansamblu și ar fi de dorit să se ridice la reuniunea de la Kiev din 12 ianuarie”, a subliniat expertul.

Vizita Președintelui Moldovei, Maia Sandu, în Ucraina este programată pentru 12 ianuarie. În timpul vizitei, ea va susține întrevederi cu Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, cu prim-ministrul Denis Șmîgal și cu șeful Radei Supreme Dmitri Razumkov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?