Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Posturile de televiziune de opoziție încearcă să incite diaspora împotriva guvernării

3 apr. 2020,, 17:31   Politică
5202 31

Deputatul Bogdan Țîrdea a declarat pe pagina sa de pe Facebook că unele posturi de televiziune dezinformează în mod deliberat cetățenii. El a subliniat, de asemenea, isteria fără sens pe rețelele de socializare, relatează eNews.

„Avea dreptate un înțeleptul spunînd că dacă vi se pare că viața este frumoasă, intrați pe FB. Și mai bine pe segmentul moldovean al acestuia!

Isteria aici capătă proporții uriașe.
„Moldova nu era pregătită pentru o pandemie!”
„Ne-au pregătit deja 3 000 de morminte!”
„Testele intenționat nu se fac pentru toată lumea!”

„De ce reprezentanții diasporei care intră în Moldova ar trebui să cumpere polița medicală? Sînt cetățeni de clasa a doua?”

Curios lucru. Reiese că moldovenii care au cumpărat polița sînt de clasa a doua?


Aceste aberații sînt promovate de posturile de televiziune asociate cu blocul ACUM: Jurnal TV, PRO TV și, desigur, TV8 cu N. Morari. Ei încearcă să incite diaspora împotriva guvernării și a altor cetățeni...

Să aducem claritate.

1) „Moldova nu era pregătită pentru o pandemie”. Curios. Cine era pregătit? Italia? Aici sînt 14 000 de morți! Spania? 10 348! SUA? 6 095! Franța cu 5 387? În Moldova, 6 persoane au murit (2 în Transnistria). Poate ajunge cu prostiile?

2) În ceea ce privește testele. China a transmis Moldovei 2 500 de teste, Rusia - 10 000. Vom cumpăra încă 100 000. Sînt testați toți. Apropo, ce țări mai tastează toată lumea? Una, doua și gata! Și există trei motive pentru acest lucru:

A) Ele sînt scumpe. 30-60 de dolari este prețul unui test rapid. În Germania și în mai multe țări din UE un test costă 200 de euro, în SUA - de la 3 mii la 3,3 mii de dolari!

B) Ele sînt ineficiente. Ei bine, s-a făcut dimineața un test cetățeanului X! Iar seara el a mers la frigărui cu un cumătru din Italia. Evident, și-a luat și familia. S-a infectat el și alte 100 de rude în plus. Deci, la ce se folosește testarea tuturor?

C) În Anglia, au fost descoperite teste ... infectate cu Covid-19!

3) „Autoritățile nu le permit moldovenilor să se întoarcă în Patrie”. Domnilor, ați aiurit? Doar în martie s-au întors 25 000 de moldoveni! Dacă nu li se permite, cum s-au întors?

4). Despre „3 000 de morminte”. Asta chiar e o prostie! În fiecare an în RM se nasc 38 000 de cetățeni, 40 000 mor. Cimitirele funcționează tot anul. Și așa de 30 de ani. De ce pînă acum nu s-a vorbit despre asta? Deoarece nu a fost pandemie și niciun fel de alegeri!

5) „Poliță de asigurare medicală gratuită pentru întreaga diaspora. Ne-au hrănit în tot acest timp”... Domnilor, diaspora într-adevăr hrănește... familiile lor. Și asta este bine. Ea asigură 16 la sută din PIB prin transferuri. Și asta este bine. Iar restul 84 la sută de unde vin?

Da, toți cetățenii Moldovei sunt egali în fața legii. Și toată lumea ar trebui să plătească impozite, fondul social, polița medicală - cu excepția pensionarilor etc.. În caz contrar, creăm castele de elită, categoriile superioare și inferioare ale cetățenilor. Asta își doresc Sandu și Candu, dar cetățenii din Moldova vor asta?

Tratamentul virusului Covid-19 durează 14-21 de zile. Costă minimum 78 000 de lei - de 20 de ori mai scump decât o poliță de asigurare medicală! În Republica Cehă - de la 800 la 6 mii de dolari, în SUA - de la 20 000 la 35 000 de dolari (uneori 73 000 de dolari). Și așa în toată lumea.

Dacă nu vom cumpăra polița de asigurare medicală, întregul sistem de sănătate se va prăbuși. Mii de oameni vor muri la intrarea în spital și nu va avea cine să îi trateze. Susțineți că avem spitale slab dotate și salarii mici pentru medici? Cumpărați o poliță și veți avea echipament, salarii etc.!

Voi în Italia, Spania etc. cumpărați polița. De ce nu vreți să o cumpărați la voi în țară?

P.S. Domnilor, apelez la conștiința dvs! Poate că autoritățile comit greșeli, dar fac tot posibilul pentru a salva viața cetățenilor noștri. Să le răspundem la fel”, a scris Țîrdea pe rețeaua de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?