X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: Poporul o să decidă dacă vrea în Europa sau nu

28 iun. 2022,, 16:02 (reactualizat 28 iun. 2022,, 16:27)   Politică
3423 0

Moldovenii trebuie să decidă dacă doresc să ajungă în Uniunea Europeană sau nu și nicidecum nu e cazul să fim influiențați din afară. Este opinia politologului Pavel Midrigan și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni televizate, comuncă Noi.md

Rugat să comenteze declarațiile ambasadorului României în R. Moldova, care a spus că pentru întărirea vectorului european este nevoie ca actuala guvernare să se mențină la putere cel puțin șase ani, Midrigan a declarat:

„Noi o să ne clarificăm singuri, fără aprecierea Ambasadorului României. Poporul o să decidă. Indiferent ce se spune, eu sper ca odată și odată cetățenii noștri să se trezească. Mulți așteaptă ca cineva să ne ajute, să ne dea ceva și atîta timp cît va exista o astfel de poziție, noi vom fi contaminați cu tot felul de fake-uri și ne vor duce în eroare. Noi ca în Germania nu vom trăi și nici nu trebuie să trăim. Noi trebuie să mergem pe calea noastră, avem temperamentul nostru”, a menționat Midrigan.

Amintim că Ucraina şi Republica Moldova au primit statutul de candidat la UE, după o decizie unanimă a liderilor ţărilor din blocul european de la finalul săptămînii trecute.

Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au solicitat aderarea la UE în urma izbucnirii războiului din Ucraina.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?