Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Opinie: Politicienii români și-au orientat atenția spre Usatîi

18 oct. 2019,, 09:40   Politică
5034 0

Mulți politicieni români care nu-și ascund dorința de a face unirea numărul doi s-au orientat către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Despre acest lucru a declarat analistul politic Armen Gasparean la radio Sputnik Moldova, menționînd că „negocierile care au avut loc în iunie - iar mass-media moldovenească are o transcriere completă a conversațiilor lui Renato Usatîi cu unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Plahotniuc - nu ne surprind deloc, iar acest lucru situația completează logic imaginea de ansamblu.

Armen Gasparean a menționat că, după fuga fostului lider al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, sistemul pe care l-a construit în Moldova nu a dispărut nicăieri.

"Am spus în cadrul mai multor emisiuni că ar putea exista opțiunea în care cineva va dori să ia locul lui Plahotniuc. Și aceasta nu este doar un cardinal din umbră al întregii politici și al vieții publice din republică, ci și, inclusiv, o perspectivă financiară destul de serioasă", a adăugat expertul. Politologul a spus că noul Plahotniuc ar putea obține activitatea criminală a oligarhului fugar, de exemplu, traficul de droguri și contrabanda de țigări, precum și să-i ocupe nișa în politica moldovenească, încercînd să atragă o parte din electoratul rus, care este concentrat în mod tradițional asupra Partidului Socialiștilor lui Igor Dodon.

În ajunul alegerilor parlamentare din Moldova, mass-media a anunțat că liderul opoziției Partidul Nostru, Renato Usatîi, este suspectat de Comitetul de investigare al Federației Ruse de participarea la schema de sustragere a banilor colonelului Zaharcenko.


Politologul Armen Gasparean îndeamnă să nu fie căutate motivații suplimentare în faptul că au început să vorbească despre urmele moldovenești în acest dosar penal imediat înainte de alegeri. „Acest lucru ar fi devenit cunoscut oricum, întrucît cazul Zaharcenko se dezvoltă, acolo apar din ce în ce mai mulți oameni”, spune politologul.

El a menționat: faptul că Moldova a început să apară în cazul Zaharcenko nu este vina unui singur politician: „oricine ar putea fi în locul lui Usatîi”, ci sistemul a fost construit de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a fugit din țară.

„Și cu cît mai repede conducerea moldovenească în persoana actualei coaliții va fi capabilă să demonteze acest sistem, cu atît mai bine va putea să evite o dezvoltare dificilă a evenimentelor”, subliniază Gasparean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?