X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Opinie: Plecarea PDM de la putere a fost influențată de mai mulți factori

18 iun. 2019,, 09:40   Politică
2558 0

Decizia Partidului Democrat din Moldova de a pleca de la putere a fost, fără îndoială, influențată de vizita ambasadorul SUA, Derek Hogan, la oficiul PDM.

Acest lucru a contribuit la faptul că PDM a capitulat și și-a anunțat retragerea, dar, în general, la aceasta a dus mai mulți factori.

Această opinie a fost exprimată de consilierul președintelui Republicii Moldova cu privire la relațiile interetnice, Serghei Mișin, vorbind la postul de televiziune "NTV-Moldova", transmite Noi.md.

El a menționat că, în primul rînd, a influențat recunoașterea pe scară largă a noilor autorități din Moldova de către comunitatea internațională. Consiliul Europei, Uniunea Europeană, la cel mai înalt nivel, a recunoscut noua coaliție de guvernămînt și noul guvern al Maiei Sandu.

În plus, un rol important a avut-o adresarea la Comisia de la Veneția a Consiliului Europei, și nu din partea Moldovei, ci din partea Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, pentru a obține încheierea cu privire la deciziile Curții Constituționale din țara noastră din 7-8-9 iunie.


"Toți au înțeles totul perfect, iar comunitatea juridică din țară și din străinătate a spus că a fost o încălcare a legii și nu a fost inclusă în nici o normă democratică legală. Combinația acestor factori, precum și vizita la biroul PDM a ambasadorului SUA, Derek Hogan, au dus la decizia democraților de a părăsi guvernul. Diplomatul american a absentat mult timp din țară, era în concediu. Iar cînd a revenit în ultima săptămînă, a studiat întreaga situație, a vorbit cu toți actorii politici din țară, a făcut recomandarea, viziunea sa asupra situației, care a pus capăt și a impus democrații să iasă și să facă o declarație privind plecarea de la putere", a spus Serghei Mișin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?