X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Plahotniuc nu va deveni un Pinochet moldovenesc

11 iun. 2019,, 18:25   Politică
4598 3

Înfrîngerea Partidului Democrat este inevitabilă, acesta nu va putea să-și păstreze forța prin forță, iar liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu va deveni un Pinochet moldovean.

O astfel de opinie în cadrul unui interviu pentru ziarul "Kaspii" a fost exprimată de istoricul, politologul, deputatul Parlamentului Republicii Moldova (2010-2014) Zurab Todua, transmite Noi.md.

„Cred că încercările de a păstra puterea prin forță nu vor avea succes. Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu poate deveni un Pinochet moldovenesc, pentru că el nu are încrederea, popularitatea și autoritatea, pe care a avut-o, de exemplu, Heydar Aliyev, care îi permitea, în anii 90, să se adreseze națiunii în situații de criză, întrunind zeci de mii de oameni sprijinul său. În apărarea PDM și V.Plahotniuc mase de oameni nu vor ieși. În cel mai bun caz, vor ieşi cîteva sute de persoane înșelate sau din structuri „sportive", a menționat Zurab Todua.

În opinia sa, cel mai rezonabil gest din partea PDM acum este să transfere puterea fără rezistență și excese și să plece în opoziţie.

„Ei pot încerca să provoace careva ciocniri. Totuşi, în lipsa unui sprijin extern și a unei atitudini negative față de democrați din partea majorității populației din interiorul țării, înfrîngerea lor este inevitabilă. Plahotniuc nu va putea deveni un Pinochet moldovenesc", a spus istoricul, politologul, membru al parlamentului moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?