X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

OPINIE: Pentru cine ar putea VOTA în turul II cei circa 40 de mii susținători ai Silviei Radu

22 mai. 2018,, 10:39   Politică
4957 6

În mai puțin de două săptămîni va avea loc turul II de scrutin al alegerilor locale din municipiul Chișinău, iar candidații Ion Ceban și Andrei Năstase vor avea sarcina să mobilizeze și să convingă alegătorii de ce merită funcția de primar general.

Doi dintre candidații care au pierdut cursa electorală, Constantin Codreanu și Valeriu Munteanu și-au anunțat deja sprijinul pentru Andrei Năstase în turul II. Cei doi candidați unioniști și-au îndemnat simpatizanții să voteze pentru liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Deocamdată, nu se știe unde vor migra cei circa 40 de mii de votanți ai Silviei Radu, care a ratat prezența în turul II.

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, consideră că mai întîi trebuie să cunoaștem cine-s alegătorii Silviei Radu, iar un răspuns trebuie să ofere „sociologii care au făcut sondaje înainte de turul întîi”.

„Dar se poate presupune că aceștia (votanții Silviei Radu n.r.) au ignorat mesajele lui Andrei Năstase, precum că în spatele ei s-ar afla Plahotniuc. Silvia Radu era apreciată pentru calitățile ei manageriale și acțiunile de la Primăria Chișinău. Se mai poate presupune că ei (alegătorii n.r.) sînt „neutri” din punct de vedere geopolitic, dar înclinați, totuși, mai mult spre stînga decît spre dreapta în preferințele politice și vor migra mai mult către Ceban în turul doi sau vor sta acasă”, crede Negru.


Menționăm că Ion Ceban a acumulat la alegerile de duminică peste 90 de mii de voturi, fiind urmat de Andrei Năstase – cu peste 70 de mii de voturi. Silvia Radu a cumulat aproape 18%, ceea ce înseamnă aproape 40 de mii de voturi.

Înainte de primul tur au fost realizate mai multe sondaje de opinie, care îi anunțau pe Ion Ceban și Silvia Radu favoriții cursei și accederea acestora în turul II.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?