Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Opinie: PDM are șanse mari să rămînă la guvernare

30 ian. 2019,, 07:42   Politică
7893 13

Partidul Democrat din Moldova a dat startul campaniei electorale, iar în discursul de lansare, Președintele PDM, Vlad Plahotniuc a declarat, că „Partidul Democrat va ramîne la guvernare” și după ce poporul va alege deputații din viitorul Parlament.

Despre aceasta menţionează într-o nouă postare jurnalistul Victor Nichituş.

Potrivit lui, „declarația este bazată, probabil, pe rezultatele obținute de Cabinetul Filip în ultimi trei ani: stabilizarea financiară, stabilizarea sistemului bancar, reforma salarială și cea a pensiilor, diminuarea contribuţiilor pentru asigurările sociale ori proiectele „Drumuri bune pentru Moldova” ori „Prima Casă”. El spune că acestea sînt „proiecte concrete prin care democrații, în ciuda tuturor criticilor, au demonstrat că pot guverna”.

„Dacă luăm în considerare că programul electoral al democraților stă sub semnul mai vechiului îndemn: „fapte, nu vorbe” și are în față proiecte menite să îmbunătăţească viaţa tuturor locuitorilor dintre Prut și Nistru, convingerea liderului democrat, că formațiunea pe care o conduce va rămîne la guvernare, ar putea fi adevărată”, notează Victor Nichituş.

El se declară de acord şi cu decanul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova, Alexandru Solcan, care crede că PDM „ar putea, cu adevărat, să rămînă la guvernare doar în condițiile în care vor avea suficiente voturi pentru ca, în viitorul Parlament, să ajungă o forță politică centripetă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?