Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Opinie: PDM are acum o poziție foarte favorabilă

18 noi. 2019,, 17:15   Politică
3576 2

Partidul Democrat din Moldova are acum o poziție foarte favorabilă și poate manevra obișnuit pentru el, fiind în centrul spectrului politic, așa cum a fost de 10 ani.

Această opinie a fost exprimată de șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valerii Demidețki, vorbind în cadrul emisiunii „Întrebarea principală” cu Julia Feodorova pe canalul NTV Moldova, transmite Noi.md.

El a spus că a fost mirat de rezultatul democraților la recentele alegeri locale și de faptul că „nu s-au prăbușit”, așa cum ar fi trebuit „să se prăbușească”.

„Undeva în lunile iunie-iulie a acestui an, se părea că gata. În teren forțele lor slăbiseră. Dar ei au reușit să se adune, ceea ce le aduce un anumit respect. Atunci cînd omul rezistă unei lovituri și se ridică dintr-un knockdown, poate nici măcar nu-l iubești, dar îl respecți", a spus Valerii Demidețki.

Potrivit acestuia, actuala uniune dintre socialiști și democrați, care au susținut guvernul minoritar Ion Chicu, nu va fi veșnică.


„Dar este clar că astăzi, democrații au o poziție foarte favorabilă în centru și ei pot manipula ca de obicei, așa cum au făcut-o 10 ani. Pot să se întîlnească cu ambasadorul SUA în Moldova ca un indiciu. Dar eu nu aș implica aici geopolitica. Cred că astăzi, partenerii externi ar dori ca în Moldova să fie stabilitate, să fie calm. Poate că ei au vrut să demonstreze în baza Moldovei un anumit model de acord și înțelegere reciprocă, deoarece în Siria și Ucraina le este foarte greu să facă acest lucru”, a declarat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?