X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Opinie: PAS pierde din imagine, dar oricum merge sigur spre scopul stabilit

3 feb. 2021,, 13:40   Politică
3696 10

Partidul PAS pierde din imagine, dar oricum merge sigur spre scopul stabilit.

Această opinie a fost exprimată de fostul deputat în parlamentul Republicii Moldova, Stella Jantuan, comentînd pentru eNews perspectivele următoare de lupte politice în parlament și apreciind acțiunile Partidului PAS, care a declarat că nu va vota pentru aprobarea vice-președintelui său Nataliei Gavrilița în funcția de nou prim-ministru, pentru a obține, astfel, dizolvarea parlamentului și desfășurarea alegerilor anticipate.

"Toată lumea înțelege că Parlamentul este neprezentabil, mulți deputați-transfugi și de aceea trebuie să plece. Maia Sandu a declarat clar că el trebuie dizolvat, iar după aceea va fi posibil de realizat reforme reale. Acesta va fi deja un organ legitim, oricine ar face parte din componența sa. PAS este de acord cu alegerile anticipate. Ceilalți spun, de asemenea, că sînt de acord, dar nu toți vor trece, de aceea se opun alegerilor anticipate. Iar PAS vrea să fie consecvent. Potrivit Constituției, președintele trebuie să înainteze un candidat la funcția de premier, iar dna Gavrilița - să-și prezinte programul. Partidul nu va vota pentru vicepreședintele său. Aici apare paradoxul, formațiunea își pierde din imagine, dar totuși merge clar spre scopul propus", a menționat Stella Jantuan.

Ex-deputata a subliniat că există temeri că pentru noul Guvern vor vota toate celelalte partide, în afară de PAS și DA.

"Ei ar putea spune că le convine programul candidatului și componența cabinetului de miniștri. Și Natalia Gavrilița va trebui să înceapă munca, să curețe instituțiile statului, să propună proiecte de legi bune. Și ea nu va fi împiedicată de cei care au votat pentru ea, ei o vor sprijini. În caz contrar, guvernul ar putea demisiona. Maia Sandu nu va mai desemna un candidat", consideră Stella Jantuan.


Ex-deputata este convinsă că pentru a-și atinge scopul, este nevoie de un guvern politic, puternic, încrezător, profesionist, care va reuși să reziste atacului și să-și asume responsabilitatea.

"Un cabinet tehnocrat nu merge, am avut deja unul și vedem unde ne-a adus. Iar majoritatea deputaților nu vor alegeri anticipate, pentru că mulți pur și simplu nu vor ajunge acolo", a declarat Stella Jantuan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?